Koirat

Käytössämme olevat homekoirat

Käytössämme on tällä hetkellä kolme koulutettua homekoiraa. Kaikki koirat ovat rodultaan espanjanvesikoiria. Espanjanvesikoira on monipuolinen koirarotu ja sitä käytetään mm. kotimaassaan Espanjassa menestyksellisesti huume- ja rahakoirina.


Homekoira Elvis

Elvis on 11/2009 syntynyt uroskoira. Se on erittäin motivoitunut tekemään töitä ja tekeekin ne huolellisesti ja varmasti. Elvis on suorittanut Kannuksessa koulun loppukokeen hyväksytysti. Elviksen ilmaisutapa on tassulla läppäisy ja hajun tullessa ylhäältä, se haukkuu. Töitä tehdessään Elvis ei välitä paikalla olevista ihmisistä mitään, eikä kiinnitä huomiota mihinkään muuhun kuin haisteluun. Se ilmiselvästi pitää työstään. Työn vastapainona harrastamme Elviksen kanssa agilityä. Agilityradalla Elvis saa jättää järkevän työkoiran roolinsa taakseen ja lähtöviivalta ponnistaakin matkaan ihan eri koira. Vauhtia riittää ja ohjaajalle haukutaan palautetta, jos ohjauskuviot ovat myöhässä. Elvis kilpailee agilityssä maxi3-luokassa.


Homekoira Hugo

Hugo on 9/2012 syntynyt uroskoira. Hugo on aloittanut homekoiran opinnot jo pikkupennusta, 8-viikkoisesta. Sitä on koulutettu Elviksen rinnalla koko kouluajan. Se on osoittautunut erittäin tarkaksi etsijäksi ja nenätyöskentely on ihan sen ominta aluetta. Työkoiraksi oppiminen on vienyt Hugon kohdalla kaiken tähänastisen ajan, joten harrastuksia sillä ei vielä varsinaisesti ole. Kotona olemme harjoitelleet perustottelevaisuutta, agilityn alkeita ja erilaisia temppuja. Hugo ja Elvis vuorottelevat työtehtävissä ensimmäisenä etsintää tekevän koiran roolissa. Toinen on sitten ns. varmistuskoira.


Homekoira Alma

Alma on syntynyt 8/2013 Espanjassa. Sen molemmat vanhemmat toimivat siellä työkoirina. Isä on poliisin erikoisetsintäkoira ja toimii huumekoirana. Äiti on terapiakoirana autististen lasten toimintakeskuksessa. Almalla onkin mahtava työmoottori ja se on todella onnellinen saadessaan käyttää nenäänsä. Alma etsii rauhallisesti ja tarkasti. Se ilmaisee hajun käyttämällä tassujaan ja painautumalla mahdollisimman lähelle hajukohtaa. Alman kanssa on vapaa-ajalla tehty perustottelevaisuustreeniä, vähän piha-agilityä ja verijälkeä. Spanielien taipumuskokeessa kävimme myös ja hyvinhän Alma senkin suoritti. Nenähommat on Alman juttu. Alma vuorottelee Elviksen ja Hugon kanssa työtehtävissä.